divendres, 16 de novembre del 2012

Aquesta setmana, ...


...com totes les setmanes, ha estat molt estressant, però tal vegada més de la conta. Potser penseu que això no te res a veure amb l’assignatura de Recursos Tecnològics, però per a mi està tot relacionat.

Durant aquests dies ens hem hagut de començar a fer alguns treballs grupals, amb tot el que això comporta. És a dir, hem hagut de parlar, arribar a un acord per quedar un dia i a una hora concreta, quedar aquell dia, començar a treballar sense deixar de compartir els nostres punts de vista i opinions personals sobre quelcom cosa (inclòs el pas de les mosques), hem reprès de nou el fil del treball, hem canviat l’estructura, revisat els apunts, cercat a Internet, redactar, ... I tot això només en un treball concret. Però es que aquesta setmana hem encetat tres treballs i tots ells grupals, a més d’un altre individual. Per tant, tenim que multiplicar tot això explicat per quatre!

A més a més, hem anat a classe, hem viscut una vaga general, ens han informat sobre els llocs de pràctiques per al proper semestre, ens hem queixat, hem intentat parlar com a grup per arribar a conclusions que ens beneficiïn a tots, no ho hem aconseguit en un primer moment. Així que vàrem considerar rellevant demanar ajuda a una persona externa, ens va ajudar i ens adonarem que potser el treball d’escolta i empatia no l’estaven fent del tot bé.

I encara, potser, que em deixi coses. Però crec que tota aquesta tensió acumulada i tot aquest seguit de situacions afecta, i no poc. Així que jo d’aquí extrec dos conclusions: Si no hem sabut escoltar-nos, posar-nos en el lloc dels demés, arribar a consens, etc., tot sols, que farem quan estiguem treballant a una escola? Ens afectarà tant el dia a dia?

I d’aquí jo extrec una reflexió. És obvi que a un equip de feina hi ha una persona que exerceix el lideratge, perquè sempre hi ha aquest rol. Però no només per aquest motiu, sinó perquè és necessari que algú amb iniciativa i amb habilitats d’escolta digui “basta”, de tant, i ens redireccioni cap al nostre objectiu, sigui aquest quin sigui.
Així doncs, els docents que executen aquests rols tenen prou preparació i recursos per fer-ho sense patir?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per donar el teu punt de vista!